Dansing og wienerpølse

Dansing og wienerpølse

Blant de som ser for seg at endetiden fortsatt er i vente har tidens tegn vært mange.
Et klart tegn har vært økende umoral.

«Den tiltagende dansing som eter om seg som dødt kjøtt forårsaker den stigende umoral.»
Dette hevder Carl W. Berg i sin bok Vekter! Hvor langt på natt?
Videre sier han at denne dansingen etter jazzmusikk og med en wienerpølse i magen har ført mange til å bli samfunnets utskudd.

Kortstokken har også blitt sett på som syndens pøl. Om denne sier Berg: «En annen pest som forderver og nedbryter moralen hos mange er kortstokken.. Hvor mange barn og ungdom har lært kortspilling i hjemmet. Intet under at deres barn vokser opp som forbrytere.. Må det ikke finnes en eneste kortstokk i noe hjem i landet som bekjenner seg til gudsfrykt.»

Som du kanskje forstår er disse uttalelsene gitt flere tiår tilbake. Men, mange kjenner seg likevel igjen i dette. Dansing har vært et sårt tema der mange talenter har måtte finne andre sysler. Litt om litt har dansing blitt akseptert. Til og med i møtesammenheng i menighetene.
Mange av oss har derimot kunne tatt oss ei wienerpølse uten å av den grunn havne som samfunnets utskudd. Om vi tar et slag «vri åtter» på hyttetur er vel heller ikke det noe tegn på at Herrens gjenkomst er nærmere om hjørnet. Ei heller pådriver til at våre barn blir kriminelle.

Tragisk nok har det vært mye negativitet fra kristenheten om utviklingen i tiden. Sant nok finnes mye umoral, men evangeliet går frem som aldri før. Uro og krig har vi heller ikke sett så lite av i historien som i de siste tiår.
Kanskje vi burde ha tro til Herren for en positiv fremtid også her på jorden?

Del artikkelen med andre: