Det mest pinlige verset i Bibelen

Det mest pinlige verset i Bibelen

C. S. Lewis er for mange kjent som forfatteren av Legenden om Narnia. Men, han har også en hel rekke andre verk på sin liste. En av disse er “The World’s Last Night” hvor han tar opp Jesu andre komme.

Her sier han:

«Det er klart ut ifra Det nye testamentet at de [disiplene] alle forventet det andre komme i sin egen levetid. Og enda verre, de hadde en grunn, og en som du vil finne veldig pinlig. Deres mester hadde fortalt dem det. Han delte, og faktisk skapte deres vrangforestillinger. Han sa i så mange ord: ‘Denne generasjonen skal ikke forgå før alt dette er skjedd.’ Og han tok feil. Han visste klart ikke mer om verdens ende enn noen andre. “. Det er absolutt det mest pinlige verset i Bibelen.»

Lewis hadde forstått fra bl.a. Matteus kapittel 24 at Jesu andre komme var ventet i disiplenes tid. Men, fordi Lewis, som andre futurister, trodde at Jesu andre komme fortsatt var i vente skapte dette et problem. Dermed anklager han Jesu ord og Bibelen.

Vi kan være enige med Lewis i at Jesus hadde gitt disiplene forventning om sitt andre komme i deres levetid. Men, vi kan ikke akseptere hans konklusjon, og at dette bibelverset (Matt 24:34) skulle være pinlig på noe vis. En vis løsning hadde vært å justere sitt syn på endetiden. Dessverre er dette vanskelig for mange. Ved å lese bibelversene med preteristiske øyne (at profetiene er oppfylt i fortid) ville man ikke støtt på noe problem. Da aksepterer man at Jesu andre komme skjedde i disiplenes tid nettopp som Jesus forklarte.

Del artikkelen med andre: